Wie woont er op dit adres: Zo vind je de bewoners!

Wie woont er op dit adres: Zo vind je de bewoners!

eilish

Laatst bijgewerkt

Vraag jij je af wie er in een bepaald huis of op een bepaald adres woont, bijvoorbeeld omdat er iemand in je oude huis is gaan wonen of omdat er nieuwe mensen in jouw straat komen wonen? Er zijn diverse manieren waarop je dit uit kunt vinden. Het kan ook zijn dat je er juist achter wil komen waar vrienden van jou wonen of waar iemand naartoe verhuisd is, ook hier kun je op bepaalde manieren achter komen. In dit artikel vertellen we je meer over een persoon zoeken op adres of juist andersom!

Wie woont er op dit adres? 5 tips om dit uit te vinden!

Als er een nieuw gezin of persoon bij jou in de straat is komen wonen, is het natuurlijk wel fijn als je alvast een idee hebt wie dit is of wat voor mensen het zijn. Het kan ook zijn dat je om een andere reden benieuwd bent wie er op een bepaald adres is komen wonen. Bijvoorbeeld als jouw oude woning opnieuw verkocht is, of het huis van een familielid of oude vriend of vriendin. Hoe dan ook, er zijn een aantal manieren waarop je een persoon kunt zoeken op adres. Hieronder geven we je 5 tips om een antwoord te krijgen op de vraag ‘wie woont er op dit adres’?

1. Adres zoeken via het Kadaster

Is het adres waarvan je de bewoners wil achterhalen een koophuis? Dan kun je erachter komen wie er op het adres woont via het Kadaster. Je kunt via internet dit soort informatie opvragen bij het Kadaster, maar dit zal in de meeste gevallen wel tegen betaling zijn. Om achter de identiteit te komen van de bewoners van een bepaald adres, betaal je in de meeste gevallen maar een paar euro. Mocht het belangrijk zijn om te weten wie er op het adres woont, dan is dit je waarschijnlijk wel waard. Daarnaast weet je zo wel altijd zeker dat de informatie die je krijgt ook betrouwbaar is.

2. Persoon zoeken op adres via het telefoonboek

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar de meeste mensen zijn nog steeds te vinden in het telefoonboek. Je kunt zowel kijken in de fysieke Gouden Gids als de online versie van het Nederlandse telefoonboek. Op die manier kun je de naam van de bewoners van een bepaald adres vaak achterhalen, of in ieder geval hun achternaam en voorletters.

3. Wie woont er op dit adres? Vraag het op bij het buurthuis!

Als je in dezelfde straat of in dezelfde buurt woont als het adres waarvan je de bewoners wilt achterhalen, dan kun je deze informatie vaak eenvoudig opvragen bij het buurthuis. Dit is ook mogelijk als het om een huurhuis gaat en niet om een koophuis. Bij het buurthuis hebben ze vaak een kopie van het Volksregister van de buurt liggen. In de meeste gevallen mag je deze op verzoek wel inzien.

4. Vraag de informatie op bij het Volksregister

Als je weet in welke gemeente het adres zich bevindt waarvan je de bewoners wil achterhalen, kun je hier ook heen gaan om deze informatie te verkrijgen. In het Volksregister kun je per gemeente zien wie er op een bepaald adres allemaal gewoond hebben. In de meeste gemeenten kun je hier echter wel alleen de oud-bewoners vinden van een adres, niet de huidige bewoners.

5. Google het gewoon

Er staat vandaag de dag enorm veel informatie op het internet, meer dan we soms denken. Ook over onszelf. Mocht je willen weten wie er op een bepaald adres woont, dan kun je altijd beginnen met simpelweg het adres in te typen op Google en te kijken welke resultaten er verschijnen. Wie weet vind je wel een naam omdat de nieuwe bewoners hier bijvoorbeeld iets over op social media hebben geplaatst of een bedrijf hebben op het nieuwe adres of iets dergelijks. Vaak is dit soort informatie voortaan redelijk goed afgeschermd, maar niet altijd!

Een adres opzoeken op naam

Het kan natuurlijk ook zijn dat het andersom is, dat je juist wel iemands naam weet, maar niet weet waar diegene woont. Wat je in ieder geval kunt doen, is de persoon opzoeken op Google. Het kan zijn dat hij of zij ergens een adres geregistreerd heeft, bijvoorbeeld voor een eigen bedrijf. Let er wel op dat het opzoeken van iemand die je niet of nauwelijks kent op social media met als doel om hun woonplaats te achterhalen, gezien kan worden als cyberstalken, wat strafbaar is. Doe dit dus alleen als je een goede reden hebt om het adres nodig te hebben. Mocht degene van wie je het adres wil weten een vage bekende van je zijn, dan ken je misschien wel iemand anders die weet waar hij of zij woont. Of misschien hebben zij het nummer van degene, zodat je zelf om het adres kunt vragen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan je weten wie er woont op een adres?

Als je wil achterhalen wie er op een bepaald adres woont, kun je dit op diverse manieren doen. Je kunt deze info opvragen bij het Kadaster als het om een koophuis gaat, wel tegen betaling. Gaat het om een huurhuis, dan kun je het proberen via het buurthuis of het Volksregister.

Waar kan ik zien wie er op mijn adres staat ingeschreven?

Het is niet mogelijk om een overzicht te krijgen van de mensen die ingeschreven staan op  je adres, aangezien de gemeente hier geen informatie over mag weggeven. Dit verschilt echter wel per gemeente, dus het kan zijn dat het in bepaalde gemeentes wel mogelijk is.

Hoe vind je een naam bij een adres?

Wil je graag weten wie er op een bepaald adres woont? Je kunt dit ouderwets via de Gouden Gids proberen te achterhalen. Niet iedereen staat hier vandaag de dag echter meer in. Het Kadaster of het Volksregister zijn ook goede plekken om deze info op te vragen.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website