Rozemarijn olie voor je haar: Wat is het effect?

Rozemarijn olie voor je haar: Wat is het effect?

eilish

Laatst bijgewerkt

Het komt vandaag de dag regelmatig voorbij op social media: rozemarijn olie gebruiken voor je haar. Maar wat doet dit eigenlijk en wat maakt het zo’n goed middel om te gebruiken? Rozemarijn olie schijnt het groeien van je haar te bevorderen, maar werkt het echt zo goed als men zegt? Heeft het middel nog andere voordelen voor jouw huid en haar? En wat is nu de beste olie die je kunt gebruiken voor je haar? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Wat is de beste rozemarijn olie voor je haar? Dit zijn onze 3 favorieten!

Wil je rozemarijn olie gebruiken voor je haar? Dan kun je het beste kiezen voor een etherische olie. Deze olie kun je vervolgens mengen met een draagolie, zoals jojoba olie of kokosolie. Daarnaast zijn er ook een hoop soorten kant-en-klare rozemarijn oliën die goed zijn voor het haar. Deze oliën helpen onder andere bij het tegengaan van haaruitval en het stimuleren van de haargroei. Hieronder zetten we de 3 beste varianten van rozemarijn olie voor het haar onder elkaar:

  1. Rozemarijn olie van De Tuinen: De olie van De Tuinen is echt 100% pure rozemarijn. Het heeft een frisse geur en je kunt het op vele manieren gebruiken. Het flesje bevat 10, 30 of 100 ml olie en is te recyclen als het product op is. 
  2. Macrovita Rozemarijnolie: Deze rozemarijnolie is specifiek bedoeld voor het tegengaan van haaruitval en het stimuleren van de haargroei. Ook kun je het gebruiken om roos tegen te gaan en om je hoofdhuid extra bescherming te bieden. Je kunt de olie direct aanbrengen op het haar, zonder te hoeven verdunnen. Daarnaast kun je de olie ook toepassen op je huid en je gezicht. 
  3. Physalis Rozemarijn Olie Bio: Deze olie is een 100% pure, natuurlijke essentiële olie. De oliën van Physalis zijn niet scheikundig behandeld of gemodificeerd. Je kunt deze olie dan ook niet onverdund op de huid aanbrengen en het is beter om contact met de ogen en slijmvliezen te vermijden. Je kunt de olie oraal innemen, maar je kunt hem ook verstuiven of gebruiken bij een massage.

Dit zijn de voordelen van rozemarijn olie voor het haar

Rozemarijn olie geeft veel voordelen voor je haar, voornamelijk voor de groei van het haar. Zowel de olie als rozemarijnwater bevatten carnosinezuur. Dit zuur geneest weefselbeschadiging en verbetert de vernieuwing van huidcellen. Het gevolg hiervan is dat de bloedsomloop wordt bevordert, wat helpt om haaruitval te voorkomen en haargroei te stimuleren. In 2015 werd er een groot onderzoek gedaan naar de werking van deze olie ten opzichte van de haaruitval behandeling minoxidil. Na zes maanden de rozemarijn olie te hebben gebruikt, hadden de deelnemers van het onderzoek aanzienlijk meer haargroei. Daarnaast hadden de deelnemers die de olie gebruikten veel minder last van irritaties dan de deelnemers die minoxidil gebruikten. De werking van rozemarijn olie is dus wetenschappelijk bewezen, al wordt het gezien als een natuurgeneesmiddel. Een ander voordeel van deze olie is dat het antioxidante eigenschappen heeft die helpen bij het beschermen tegen vrije radicalen die haaruitval kunnen veroorzaken door de haarzakjes te beschadigen. Dit beschermt ook tegen het grijs worden van de haren. 

De voordelen van rozemarijn olie op een rij:

  • Stimuleert de haargroei
  • Gaat haaruitval tegen
  • Kalmeert roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid 
  • Voedt de haarwortel 
  • Vermindert haarbreuk 
  • Zorgt dat je hoofdhuid een betere doorbloeding krijgt 
  • Maakt het haar steviger en sterker

Hoe gebruik je rozemarijn olie voor je haar?

Voordat je gaat beginnen met het aanbrengen van deze olie voor het haar, is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt wat je hiermee wil bereiken. Als je een minder droge hoofdhuid wil en je haargroei wil stimuleren, dan breng je de olie aan op de hoofdhuid en masseer je deze goed in. Wil je juist dat je haar minder snel afbreekt en dat je haarpunten minder droog worden? Breng de olie dan vooral aan op je lengtes en haarpunten. Borstel altijd eerst een paar minuten door je haar heen om de bloedcirculatie op gang te krijgen, of je de olie nu op je hoofdhuid of in je haar aan gaat brengen.

Heeft de olie bijwerkingen?

Rozemarijn olie heeft niet zoveel bijwerkingen als je misschien gewend bent van reguliere geneesmiddelen, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Zo mag de pure olie niet rechtstreeks op de huid aangebracht worden. Meng het altijd met een drager olie, zoals jojoba olie of kokosolie, voordat je het gebruikt op de huid. Daarnaast raden we aan om altijd een patch-test te doen voordat je de olie gebruikt voor je haar. Dit is zeker belangrijk als je een gevoelige hoofdhuid hebt. Zorg dat je contact met de ogen, mond en andere plaatsen waar de huid gevoelig is ten alle tijden vermijdt. De beste manier om te vermijden dat je last krijgt van eventuele bijwerkingen is door haarproducten te gebruiken die zorgvuldig zijn geformuleerd en die rozemarijn olie bevatten. Zo weet je zeker dat de hoeveelheid veilig is voor de gevoelige huid!

Veelgestelde vragen

Is rozemarijn olie goed voor je haar?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze olie zorgt dat je hoofdhuid minder droog wordt, je minder last krijgt van haaruitval en je haar beter gaat groeien. Daarnaast kalmeert het roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid en kan het droge haarpunten tegengaan.

Welke rozemarijn olie voor haargroei?

Wil je deze olie gebruiken voor betere haargroei? Dan kun je het beste voor pure, etherische olie kiezen die je nog moet verdunnen of moet mengen met een andere olie, zoals kokosolie.

Hoe gebruik je rozemarijn olie in je haar?

Je kunt de olie op je hoofdhuid aanbrengen en het inmasseren, mocht je het gebruiken tegen een droge hoofdhuid en voor betere haargroei. Je kunt het ook aanbrengen op de lengtes en punten van je haar, als je wil zorgen dat je haar minder snel breekt en minder droog wordt.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website