Dit zijn de beste openingszinnen om te gebruiken

Dit zijn de beste openingszinnen om te gebruiken

eilish

Laatst bijgewerkt

Ben jij vrijgezel en ben je net weer begonnen met daten? Of het nu via Tinder is, of gewoon bij het uitgaan, in het echte leven, het is altijd handig om een aantal goede openingszinnen achter de hand te hebben als je iemand tegenkomt met wie het wel klikt. Mensen denken vaak dat dit alleen iets is waar mannen zich mee bezighouden, maar ook veel vrouwen zoeken regelmatig naar de beste openingszinnen om te gebruiken als ze eindelijk matchen met een leuke man. Een eerste interactie met iemand is altijd lastig, of het nu digitaal is of in het echte leven. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips voor de beste openingszinnen!

Dit zijn de beste openingszinnen: 5 tips

Je wil natuurlijk niet saai lijken als jij jezelf voorstelt aan iemand en het gesprek begint, maar aan de andere kant kom je liever niet met een cliché zoals ‘deed het pijn toen je uit de hemel viel?’. Het beste is om voor iets origineels en persoonlijks te gaan, bijvoorbeeld iets dat je opvalt aan iemand of aan hun profiel, in het geval van een datingapp. Hou het daarnaast ook luchtig, zodat je iemand niet meteen afschrikt. De eerste indruk is immers erg belangrijk. Probeer je gevoel voor humor in te zetten, maar ook complimenteus te zijn. Als je wel houdt van cliché openingszinnen, kun je er ook gewoon een grappige draai aan geven. Zorg er in ieder geval voor dat je niet creepy overkomt. Hieronder geven we je een aantal tips voor de beste openingszinnen.

1. Grappige openingszinnen

Veel mensen houden van grappige openingszinnen, een goed gevoel voor humor is immers altijd aantrekkelijk. Met humor breek je meteen het ijs en het is ook een goede test om te zien of jullie dezelfde soort humor hebben. Je wil natuurlijk wel samen kunnen lachen en dat wordt lastig als jullie niet dezelfde dingen grappig vinden. Een aantal voorbeelden van grappige openingszinnen:

 • Puzzelen is echt mijn hobby en ik denk dat jij het ontbrekende stukje bent!
 • Is jouw naam Google? Je bent alles dat ik zoek 
 • Heb jij de komende vijftig jaar toevallig iets te doen? 
 • Ik zou je graag mee naar de bios nemen, maar volgens mij is het niet toegestaan om je eigen snacks mee te nemen 
 • Is jouw vader DJ van beroep? Je bent echt een plaatje!
 • Ik zou je graag versieren, maar helaas ben ik mijn slingers vergeten


2. De beste openingszinnen als je schattig wil zijn

Vind je het lastig om meteen te beginnen met een grappige openingszin? Dan kun je ook gewoon kiezen voor een schattige openingszin. Voor veel mensen ligt dit iets meer in hun comfortzone en je loopt ook minder risico dat de ander jouw openingszin misschien verkeerd opvat. Niet iedereen heeft immers dezelfde humor, dus de kans dat een grappige openingszin niet goed valt is iets groter dan bij een schattige openingszin. Voor mannen is het vaak een goed idee om een schattige openingszin te gebruiken, aangezien vrouwen hier vaak wel van houden. Als vrouw is het vaak een stuk safer om voor een grappige zin te gaan!

Een aantal voorbeelden van schattige of romantische openingszinnen:

 • Hier ben ik! Heb je nog twee andere wensen? 
 • Ik heb geen woorden voor hoe mooi jij eruit ziet 
 • Ben jij misschien een goochelaar? Want steeds als ik naar je kijk, verdwijnen alle andere mensen in de ruimte
 • Wow, je bent zo mooi dat ik helemaal mijn openingszin ben vergeten!
 • Ik denk dat wij er heel schattig uit zouden zien op een bruidstaart

3. Dit zijn de beste openingszinnen om te gebruiken voor vrouwen

Als je op een datingapp zit, wordt er vaak verwacht dat de man het gesprek begint, maar dat begint te veranderen. Vrouwen nemen steeds vaker het heft in eigen handen, dus is het als vrouw ook wel fijn om te weten welke openingszinnen goed zijn om te gebruiken als je een leuke man tegenkomt. Als vrouw gebruik je natuurlijk een eandere soort zinnen dan als man. Mannen hebben namelijk andere dingen die ze graag horen dan vrouwen.

Een paar voorbeelden van de beste openingszinnen voor vrouwen:

 • Geef een compliment: Mannen zeggen het misschien niet, maar ze houden ervan om complimenten te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan complimenten zoals ‘Hey, ik vind echt dat je een hele leuke stijl hebt’ of ‘Wow jij bent zeker de knapste man die ik hier ooit tegen ben gekomen!’ 
 • Zet je humor in: Mannen houden van vrouwen met humor, dus een grappige openingszin is eigenlijk altijd wel een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een grapje zoals: ‘Jij hebt zeker wel gevoel voor stijl. Weet je zeker dat je wel op vrouwen valt?’ of ‘Waar is jouw vis dan?’ 
 • Gebruik een grappig dilemma: Het is vandaag de dag een populair iets: grappige dilemma’s. Je kunt deze ook gebruiken om een gesprek met iemand aan te knopen. Zoek gewoon leuke dilemma’s op en stuur er een die jij erg grappig vindt! Op de website van Dinsdag Dilemma kun je bijvoorbeeld leuke dilemma’s vinden om te sturen. 
 • Zorg dat je hem nieuwsgierig maakt: Mannen houden van mysterie. Er is dus niets mis mee om hem een beetje nieuwsgierig te maken met een mysterieuze openingszin.

Veelgestelde vragen

Welke openingszinnen werken?

Er zijn zeker wel openingszinnen die echt werken, maar vaak zijn ze niet zo vreemd als degene die je gewend bent. Een simpele vraag die interesse uitstraalt doet het al heel goed, bijvoorbeeld wat iemands hobby’s zijn.

Wat vinden mannen een leuke openingszin?

Mannen houden van humor, dus het beste dat je kunt doen is met een grappige openingszin komen. Zo laat je meteen zien dat er niets van waar is dat vrouwen geen humor hebben!

Hoe begin je een openingszin?

Een openingszin kun je natuurlijk het beste beginnen met een begroeting, anders is het wel heel plotseling. Dit ligt er uiteraard wel aan of je iemand in het echt ontmoet of via een datingapp.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website