Wat is de beste hybride auto anno 2023?

Wat is de beste hybride auto anno 2023?

eilish

Laatst bijgewerkt

Elektrische auto’s beginnen steeds meer een opmars te maken. Veel automerken zijn zelfs naar volledig elektrisch aan het switchen. Het is een mooie oplossing en veel beter voor het milieu dan benzineauto’s, maar helaas is het nog niet voor iedereen betaalbaar. Elektrische auto’s zijn over het algemeen immers een stuk duurder dan benzineauto’s. Daarnaast heeft niet iedereen de mogelijkheid om dagelijks hun auto op te laden. Gelukkig is er nog een goede tussenweg: de hybride auto’s. Deze zijn vaak een stuk goedkoper dan volledig elektrische auto’s en maken het ook makkelijker voor mensen die niet dagelijks hun auto kunnen opladen. In dit artikel vertellen we je wat de beste hybride auto is anno 2023!

Top 5 beste hybride auto van 2023

Als je van plan bent om een hybride auto te kopen dit jaar, dan wil je natuurlijk wel weten welke modellen het beste zijn om uit te kiezen. Er zijn immers een hoop verschillende hybride auto’s op de markt vandaag de dag, waardoor de keuze nu niet bepaald makkelijker wordt. Geen probleem, het internet is je beste vriend. Hieronder vind je onze persoonlijke top 5 voor de beste hybride auto van 2023 om je op weg te helpen met je keuze.

1. De Ford Kuga – Beste hybride auto voor gezinnen

Ford heeft als doel om vanaf 2026 alleen nog maar elektrische en hybride auto’s te produceren en vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s, tenminste voor de Europese markt. Met alle hybride en elektrische modellen die het merk de afgelopen jaren heeft uitgebracht, zijn ze al goed op weg. Een van de meest populaire hybride modellen is nog steeds de Ford Kuga. In 2021 was dit de best verkochte hybride auto van het jaar, maar ook nu is de auto nog erg gewild. De plug-in hybrid versie van de auto kwam dan wel slecht in het nieuws met een terugroepactie in 2020, maar dat heeft het model niet minder populair gemaakt. Ben je op zoek naar een ruime SUV die geschikt is als gezinsauto? Dan is de Ford Kuga ideaal. 

Voordelen van de Ford Kuga:

 • Prima wegligging 
 • Fijne stuur capaciteiten

Nadelen van de Ford Kuga:

 • Trage versnellingsbak
 • Het multimediasysteem stelt niet veel voor

2. De Hyundai IONIQ – Goed alternatief voor de Prius

Iedereen kent natuurlijk de Toyota Prius, een van de eerste hybride auto’s die op de markt werden gebracht. Hyundai heeft inmiddels een ware rivaal voor dit model uitgebracht, namelijk de Hyundai IONIQ. Het is een enorm zuinige en comfortabele auto die simpel is, maar wel over alles beschikt dat je nodig hebt voor een fijne rijervaring. Het is niet de meest ruime hybride auto, maar juist een wat sportiever model. Ook op rijgebied merk je dat de auto sportiever ingesteld is dan de meeste hybride auto’s. Het is een ideale stadsauto die heel zuinig is in het gebruik. 

Voordelen van de Hyundai IONIQ:

 • Hoge standaard op het gebied van veiligheid 
 • Geschikt als stadsauto en erg zuinig

Nadelen van de Hyundai IONIQ:

 • In eco-mode is de reactietijd aan de lage kant 
 • Buiten het stadsverkeer is de rijhouding niet altijd comfortabel

3. De Volvo V60 – De beste hybride auto met veel laadruimte

Ook Volvo heeft een uitgesproken doel om in de toekomst alleen nog maar elektrische auto’s te produceren, het doel is nu om dit vanaf 2030 te doen. De hybride modellen van Volvo zijn echter ook al jaren van topkwaliteit. De hybride versie van de Volvo V60 is hier een goed voorbeeld van. Het is hetzelfde klassieke model dat iedere Volvo liefhebber kent, maar dan hybride. In de laatste jaren beschikt de hybride V60 over een grote laadruimte en een extra comfortabel interieur, wat het model nog geliefder heeft gemaakt. En zeg nu zelf: Als je een veilige auto wil, kun je het beste voor een Volvo kiezen!

Voordelen van een Volvo V60:

 • Comfort van het interieur 
 • Veel laadruimte
 • Een erg veilige auto

Nadelen van een Volvo V60:

 • Simpel design voor het interieur 
 • Ligt in een hogere prijsklasse

4. Toyota RAV4 – De beste hybride auto die een aanhanger kan trekken

De RAV4 is natuurlijk een bekend model van Toyota, het is immers al sinds het jaar 1994 op de markt. Het is een echt succesnummer van Toyota vandaag de dag, maar dat is het eigenlijk ook altijd geweest. Het is een hybride auto met de uitstraling van een stoere SUV, maar tegelijkertijd de ruimte van een luxe stationwagen. Het is een ideale gezinsauto, aangezien hij zoveel ruimte biedt. Een ander voordeel van dit model, wat niet alle hybride auto’s hebben, is dat hij erg geschikt is om een caravan of een aanhanger mee te trekken. Ten slotte zijn de elektromotor en de benzine motor erg betrouwbaar, waar Toyota ook bekend om staat. 

Voordelen van de Toyota RAV4:

 • Ideaal te gebruiken als stadsauto 
 • Biedt veel bagageruimte

Nadelen van de Toyota RAV4:

 • De versnelling gaat niet heel soepel 
 • Het model is alleen verkrijgbaar als 5-zitter

5. De Volkswagen Golf VII – Beste hybride auto voor woon-werkverkeer

Deze auto is een van de meest vertrouwde gezichten uit onze top 5. Hij is al een aantal jaar ook verkrijgbaar als plug-in hybrid. Hij geeft je alle voordelen van het rijden met een klassieke Golf, maar dan ook nog deels elektrisch. De auto biedt een heerlijk rijgemak, vergelijkbaar met dat van de Golf GTI en GTE. De samenwerking tussen de elektromotor en verbrandingsmotor gaat erg vloeiend, dat voel je ook tijdens het rijden. Het grootste voordeel van dit hybride model is dat hij een groot elektrisch bereik heeft voor een plug-in hybrid, wat hem erg geschikt maakt voor woon-werkverkeer!

Voordelen van de Volkswagen Golf VII:

 • Heerlijk rijgemak vergelijkbaar met de GTI en GTE
 • Biedt een groot elektrisch bereik voor een plug-in hybrid

Nadelen van de Volkswagen Golf VII:

 • Weinig ruimte voor je bagage 
 • Valt in een hogere prijsklasse

Veelgestelde vragen

Wat is de meest betrouwbare hybride auto?

De Lexus NX en de Toyota Corolla komen vaak uit de test als de meest betrouwbare hybride auto’s van dit moment. Ook veel andere modellen van Toyota staan bekend om hun betrouwbaarheid.

Welke hybride auto kopen in 2023?

Ben je op zoek naar een plug-in hybrid in 2023? Kies dan voor de Volvo V60, BMW 3 Serie, Toyota Prius of de Audi A3 Sportback.

Heeft het nog zin om een hybride auto te kopen?

Hybride auto’s blijven de komende jaren nog zeker wel in trek, want de meeste automerken blijven ze nog produceren, zeker tot 2030. Het is ook een goed alternatief voor mensen die minder laadmogelijkheden hebben.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website