Dit zijn de beste actrices die ooit hebben bestaan

Dit zijn de beste actrices die ooit hebben bestaan

eilish

Laatst bijgewerkt

Acteurs en actrices spelen niet alleen een rol in films, maar vaak ook een belangrijke rol in ons leven. Films en series kijken is immers een van de meest populaire manieren om te ontspannen. Even helemaal wegdromen naar een andere wereld, waar al jouw problemen en zorgen niet bestaan. Dat hebben we allemaal wel eens nodig. Nu zijn er zoveel acteurs en actrices en zoveel films en series waar we uit kunnen kiezen in allerlei genres. Je kunt natuurlijk nooit alles leuk vinden, want iedereen heeft een eigen smaak en vindt de ene film of ene actrice beter dan de andere. Toch zijn er een aantal actrices die bijna iedereen goed vindt, zelfs als ze hun films misschien wat minder vinden. In dit artikel zetten we de beste actrices ooit voor je op een rij!

De beste actrices: Onze top 5!

Uiteraard is het deels een kwestie van smaak, maar er zijn actrices die gewoon zo goed zijn dat we er met z’n allen niet omheen kunnen. De prestaties van hun films zullen dat waarschijnlijk ook wel laten zien. Er zijn misschien ook wel goede actrices die je niet of amper kent, omdat ze van een andere generatie zijn. Zeker als je bijna geen oude films kijkt, zul je een deel van de actrices uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 waarschijnlijk niet kennen. Wil je toch graag weten wie de beste actrices ooit zijn? Hieronder zetten we onze top 5 voor je onder elkaar. We zijn benieuwd of je het er mee eens bent.

1. Een van de beste Amerikaanse actrices: Jodi Foster

Amerikaanse films zijn in Nederland over het algemeen het meest populair, dus de meeste mensen kennen vooral veel Amerikaanse actrices. Jodi Foster is naar onze mening een van de beste Amerikaanse actrices. Naast acteren heeft ze ook films geregisseerd en geproduceerd. Ze is bekend van films zoals The Silence of the Lambs, Contact, Flightplan en Panic Room. Daarnaast speelde ze in de bekende series House of Cards, Orange is the New Black en Black Mirror. Deze actrice is erg jong begonnen, maar heeft naast haar acteerwerk toch nog een studie aan Yale afgemaakt. Dat is toch wel erg knap!

2. Natalie Portman

Ook Natalie Portman begon al jong met acteren, op 12 jarige leeftijd speelde ze in het actie drama Léon, waarin ze bevriend raakt met een huurmoordenaar. Op de middelbare school maakte ze al haar debuut op Broadway in The Diary of a Young Girl. Als tiener speelde ze al in films zoals ‘V for Vendetta’. Daarnaast is ze internationaal natuurlijk erg bekend geworden met haar rol als Padmé Amidala in Star Wars: The Phantom Menace. Tijdens het acteren in de Star Wars films was Portman bezig met haar studie psychologie aan Harvard. Dit heeft haar zeker geholpen bij het in de huid kruipen van personages met psychische problemen, zoals in Black Swan.

3. Sigourney Weaver – Een van de beste sci-fi actrices

Sigourney Weaver staat ook wel bekend als de ‘Queen of Sci-fi’ en dat is natuurlijk niet voor niets het geval. Deze titel heeft ze te danken aan haar rol van Ripley in de Alien films. Ze wordt gezien als een pionier van actie heldinnen in sci-fi films en dat begrijpen we maar al te goed. Weaver heeft meerdere Golden Globes en Academy Awards gewonnen voor haar werk als actrice, onder andere voor Alien en Working Girl. Haar rol als Ripley wordt beschouwd als een van de belangrijkste vrouwelijke rollen in de geschiedenis, omdat het liet zien dat vrouwen ook actiehelden kunnen zijn en niet altijd iemand nodig hebben om hen te redden!

4. Cate Blanchett

Als er een actrice is die zich niet laat beperken door genres, dan is het Cate Blanchett wel. De Australische actrice en theaterregisseur is een van de meest succesvolle actrices uit haar geboorteland. Ze heeft al meerdere malen bewezen dat ze in meerdere markten thuis is met haar uiteenlopende rollen. Een aantal van de meest populaire rollen van Blanchett zijn die van Galadriel in The Lord of the Rings, The Talented Mr. Ripley, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en The Curious Case of Benjamin Button. Cate begon haar acteercarrière op het toneel in Australië. Ze speelde rollen in toneelstukken zoals Hamlet en Electra. Ze werd internationaal bekend door haar rol als Elizabeth I in de film Elizabeth uit het jaar 1998.

5. Katharine Hepburn – Nog steeds een van de beste actrices aller tijden

Het kan zijn dat je de naam Katharine Hepburn niet kent, maar dat zou wel zonde zijn. De actrice wordt wel eens de ‘first lady van de Amerikaanse cinema’ van de vorige eeuw genoemd, en dat is natuurlijk niet voor niets. Ze werd in haar carrière maar liefst 12 keer genomineerd voor een Oscar, onder andere voor haar rol in ‘Morning Glory’ uit 1933. In het jaar 1999 werd Katharine uitgeroepen tot de allergrootste vrouwelijke filmlegende door het American Film Institute. Een aantal van haar bekende rollen zijn die in ‘The Iron Lady’, ‘Sophie’s Choice’, ‘Kramer vs. Kramer’ en ‘Guess Who’s Coming to Dinner’. Hepburn overleed in 2003, op 96-jarige leeftijd en werd toen zelfs gehuldigd door president George W. Bush, die haar een van de artistieke schatten van Amerika noemde.

Veelgestelde vragen

Wie is de mooiste actrice?

Hier zijn de meningen natuurlijk over verdeeld, maar Scarlett Johansson wordt vaak genoemd als men naar de mooiste actrice vraagt. Ze is onder andere bekend van haar rol als Black Widow in de Marvel-franchise.

Wie is de rijkste actrice?

Jami Gertz is de actrice die het best betaald is, met maar liefst een waarde van 3 miljoen dollar op haar naam.

Wie is de beroemdste acteur ooit?

Dit hangt deels af van je persoonlijke smaak in films en series, maar acteurs die vaak genoemd worden als beroemdste acteur ooit zijn onder andere Johnny Depp, Leonardo Di Caprio en Robert de Niro.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website