Wat zijn 49 nummers en uit welk land zijn deze telefoontjes afkomstig?

Wat zijn 49 nummers en uit welk land zijn deze telefoontjes afkomstig?

eilish

Laatst bijgewerkt

Ben je gebeld door een telefoonnummer dat begint met 49? Dan kunnen we ons voorstellen dat je graag wil weten uit welk land dit nummer afkomstig is, zodat je een beter idee hebt van wie je misschien gebeld zou kunnen hebben. Zeker nu er zoveel gebruik wordt gemaakt van de telefoon om mensen op te lichten, is het verstandig om extra voorzichtig te zijn en goed uit te zoeken wie je aan de lijn hebt. In dit artikel vertellen we je alles over 49 nummers en wat je ervan kunt verwachten!

Van welk land is 0049 de landcode?

0049 is de landcode van Duitsland. Als je dus gebeld wordt door een telefoonnummer dat begint met 49, betekent dit dat diegene jou belt vanuit Duitsland. Het zou natuurlijk kunnen dat diegene jou om een goede reden nodig heeft, bijvoorbeeld als je iets hebt besteld uit Duitsland of als je kennissen of familie hebt in Duitsland. Is dat allemaal echter niet het geval, dan is de kans groot dat het reclame is of dat iemand probeert je op te lichten. Je hoort ook vaak dat mensen met 49 nummers bellen en hem dan maar 1 keer over laten gaan. In dat geval hopen ze waarschijnlijk dat je terugbelt. Doe dit NIET. Als het belangrijk zou zijn, zouden ze wel een voicemail achterlaten of opnieuw bellen en niet na 1 keer ophangen. Het is namelijk wel eens gebeurd dat mensen een buitenlands telefoonnummer terugbelden en daarna een hoge rekening kregen. Om dit te voorkomen kun je onbekende buitenlandse nummers dus beter nooit terugbellen.

Wat kun je doen als je gebeld bent door een +49 nummer?

Ben je gebeld door een +49 telefoonnummer en weet je niet zo goed wat je ermee moet doen? Dat kunnen we ons goed voorstellen, je wilt immers niet opgelicht worden of het risico lopen op een hoge telefoonrekening. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen als je ziet dat je bent gebeld door een nummer uit Duitsland. Die dingen gaan we hieronder voor je op een rij zetten om je op weg te helpen!

1. Heb je iets besteld uit Duitsland?

Ga als eerste na of je misschien iets hebt besteld van een Duitse winkel of webshop. Is dit niet het geval, dan hoef je er niets mee te doen. Heb je toevallig wel in de afgelopen tijd iets besteld uit Duitsland, dan zou het de winkel of webshop kunnen zijn die jou probeert te bereiken. Wil je zeker weten dat het telefoontje van de winkel afkomstig is voordat je terugbelt? Dat is heel verstandig, want je wil natuurlijk niet het risico lopen dat je opgelicht wordt. Check daarom eerst of je misschien ook een mail hebt gehad van de winkel of webshop en log eventueel ook in op jouw profiel in de webshop, mocht je dat hebben. Zo kun je zien of er nog bijzonderheden zijn met jouw bestelling. Heb je geen mail ontvangen en zijn er geen bijzonderheden met de bestelling? Dan kun je nog checken bij de contactgegevens van het bedrijf of het telefoonnummer dat er staat overeenkomt met het nummer waardoor jij gebeld bent. Komt het nummer niet overeen? Dan kun je er veilig vanuit gaan dat het niet de winkel of webshop was die je probeerde te bellen en kun je het telefoontje gewoon negeren.

2. Vrienden of familie in Duitsland

Het kan natuurlijk ook zijn dat je vrienden of familie hebt wonen in Duitsland, of dat vrienden of familie van je op vakantie zijn in Duitsland. De kans bestaat dat ze een nieuw nummer hebben en je proberen te bellen, maar die kans is niet groot. Er zijn immers niet veel mensen meer die met een vaste telefoon bellen vanuit huis, aangezien iedereen voortaan een mobiele telefoon heeft. Daarnaast zullen mensen in de meeste gevallen eerst een appje sturen als ze een nieuw nummer hebben om je dit te laten weten. Mocht je inderdaad vrienden of familie in Duitsland hebben, dan kun je ze voor de zekerheid appen om te vragen of ze jou gebeld hebben, maar de kans dat dit het geval is, is klein.

3. 49 nummers intypen op Google

Weet je eigenlijk al zeker dat het geen winkel of webshop of vriend of familielid is dat jou probeert te bellen vanuit Duitsland? Dan kun je eventueel het nummer waardoor je gebeld bent nog intypen op Google om erachter te komen waar het vandaan komt. Mocht het +49 nummer van een bepaald bedrijf zijn, dan zal dit vast en zeker naar boven komen op Google. Mocht het om oplichting gaan, dan kun je dit vaak ook vinden op Google, aangezien er een hoop websites bestaan waar men verdachte telefoonnummers aan kan geven. 

4. 49 nummers gewoon negeren

Weet je zeker dat het nummer uit Duitsland dat jou gebeld heeft geen winkel of webshop of vriend of familielid is? Dan kun je het belletje eigenlijk al negeren. Zeker als het nummer de telefoon altijd maar 1 of 2 keer over laat gaan en dan al ophangt, weet je dat je niet terug moet bellen. De kans is dan groot dat ze proberen je veel te laten betalen door je terug te laten bellen. Gewoon negeren dus!

Veelgestelde vragen

In welk land beginnen de telefoonnummers met +49?

Telefoonnummers die beginnen met +49 zijn afkomstig uit Duitsland. Dat is wel handig om te weten als je het nummer op je telefoon scherm ziet verschijnen!

Welk land gebruikt +49?

Duitsland gebruikt 0049 als landnummer. Een telefoonnummer dat begint met +49 is dus altijd een Duits telefoonnummer.

Wat is 49?

0049 is de landcode van Duitsland. Duitse telefoonnummers beginnen allemaal met +49 als je in Nederland door zo’n nummer gebeld wordt.

Hoe bel je een +49 nummer?

Als je naar Duitsland wil bellen vanuit Nederland, toets je eerst 00 in, gevolgd door 49, de landcode van Duitsland. Daarna volgt het netnummer van de plaats, dat altijd begint met een 0. Daarna kun je het verkregen telefoonnummer intoetsen.

Dit artikel is geschreven door: eilish

Website